Wat doet BESD ENGINEERING?

Binnen de arbeidsomstandighedenwet (ARBO-wet) is bepaald welke machines en gereedschappen periodiek geïnspecteerd en gekeurd dienen te worden.

Dit heeft voornamelijk betrekking op materieel waarmee mensen werkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan hijs- en hefmaterieel, elektrische, pneumatische en hydraulische gereedschappen, grondverzetmachines, etc.

Naast dat er normen gelden voor productie en gebruik van deze apparaten en machines, zijn de inspecties en keuringen bedoeld om het risico op ongelukken te voorkomen.

Als werkgever bent u verantwoordelijk én aansprakelijk als het gaat om veiligheid binnen uw bedrijf. Zorg er dus voor dat u kunt overleggen welke machines er binnen uw organisatie in gebruik zijn. De veiligheidsdeskundige, inspecteur en keurmeester van BESD Engineering kunt u hiervoor inschakelen.

Jaarlijks (laten) inventariseren, inspecteren, keuren en documenteren. Op die manier heeft u als werkgever altijd inzichtelijk wat de (onderhouds)staat van machines en gereedschappen is, en bij een controle of ongeval kunt u dit aantonen.

Hulp nodig bij het beoordelen van een technisch constructie dossier?