Gereedschap keuringen

Onderhoud en slijtage 

Gereedschappen zijn arbeidsmiddelen die onderhevig zijn aan slijtage en hebben onderhoud nodig. Als ondernemer bent u hier zelf verantwoordelijk voor. Voordat gereedschap in gebruik wordt genomen moet het gekeurd worden en na verloop van tijd weer. Veel ongelukken door technische defecten aan gereedschappen ontstaan door slecht onderhoud.

Gereedschappen die niet gebruikt kunnen worden omdat ze in onderhoud zijn, kosten gelden vertragen de werkzaamheden binnen een bedrijf. Toch is het verstandig om hier in het bedrijfsproces rekening mee te houden. Als er ongelukken gebeuren met onveilig of afgekeurd gereedschap bent u nog veel verder van huis.

Boetes en controles

Wanneer uw bedrijf een inspectie krijgt dient u er voor te zorgen dat gereedschappen in goede staat verkeren. Door vaste afspraken te maken met de keurmeester voor controles kunt u voorkomen dat u bij een inspectie tegen een hoge boete aanloopt. Daarnaast weet u precies welke gereedschappen u heeft en wat de staat van onderhoud is. Dit wordt namelijk voor u gedocumenteerd. 

Hulp nodig bij het beoordelen van het gereedschap?