NEN keuringen

NEN is een Nederlands bedrijf dat zich inzet om bepaalde zaken te standaardiseren. Zo komen er vanuit de overheid, consumenten en gebruikers of het bedrijfsleven regelmatig aanvragen voor standaardisering binnen of onderzoeksvragen naar de mogelijkheden hieromtrent.

Het doel van het creëren van een norm is om een standaard te hanteren voor bijvoorbeeld het gebruik van veiligheidsvoorschriften of het produceren van een machine. Op ieder stopcontact thuis staat 230 volt, dat is vastgelegd in een norm.

In bedrijven waar men werkt met machines en gereedschappen worden behoorlijk wat eisen en regels opgelegd. Een aantal hiervan zijn NEN normeringen. Belangrijkste reden van deze standaarden is de veiligheid te verbeteren bij het gebruik van materieel.

Voor meer info over NEN, ga naar NEN.nl

NEN binnen uw bedrijf
Heeft u vragen over NEN binnen uw bedrijf? Dan kunt u terecht bij de specialist van BESD. Door te inventariseren welke machines, hijs- en hefwerktuigen en gereedschappen er gebruikt worden in het bedrijf, kan er in kaart gebracht worden aan welke NEN-normen en andere keuringen voldaan moet worden.

NEN 3140

Deze norm geeft een richtlijn aan voor het werken met elektrotechnische installaties. Lees meer

NEN-en 15635

U bent verplicht een magazijnstelling te verankeren en de montagerichtlijn van de fabrikant te volgen. Lees meer   

NEN-en 15620

Hoeveel speling mag een metalen stelling bevatten en wat is de minimale tussenruimte? Lees meer

Hulp nodig bij het beoordelen van een technisch constructie dossier?