Veiligheidskeuring

Waarom moeten gereedschappen en machines gekeurd worden?

Er zijn diverse redenen om arbeidsmiddelen, machines en ander materieel te laten keuren. Vanuit de (arbo)wetgeving is het verplicht om periodiek keuringen uit te laten voeren. Dit heeft te maken met de veiligheid op de werkvloer en daarmee het terugdringen van het aantal bedrijfsongevallen.

Kwaliteit, zekerheid en duurzaamheid

Naast de opgelegde verplichting heeft het voor uzelf ook een aantal voordelen. Door de rapportages heeft u altijd inzicht in de kwaliteit en kwantiteit van uw machinepark. Door gebreken aan materieel te constateren bent u eerder in staat (preventief) onderhoud te plegen. De levensduur van gereedschappen en machines neemt hierdoor toe!

  • Machinekeuringen
    Machines zijn gemaakt om werkzaamheden makkelijker te maken. Juiste bediening en werking van de machine is hierbij essentieel. Als deskundige beoordeelt en keurt BESD Engineering alle soorten machines die ingevoerd en gebruikt worden op de Nederlandse markt. Lees meer.
  • Magazijnstellingen
    Wel eens een pallet van 4 meter hoogte naar beneden zien komen omdat een stelling het begaf? Dat is te voorkomen met goede voorlichting en regelmatige inspectie en onderhoud. Lees meer.
  • Keurmerken
    Normeringen en standaarden zijn niet weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Als keurmeester is BESD Engineering op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wettelijke eisen omtrent keuringen. Welke keurmerken zijn verplicht voor uw bedrijf? Lees meer.

Een keurmeester en veiligheidskeuring nodig voor uw bedrijf?